kedd, június 23, 2009

Implementation PRO 2009 Enterprise

Kis technikai nyalánkság :)

Épp egy adóügyi kasszával kommunikáltatnám a programot amit fejlesztek, kaptunk is hozzá Interfész dll-t. Nagyonjó. Nade:
Meghívok egy metódust ami kinyomtatna egy számlát. Ennek van egy visszatérő értéke ami boolean. Eddig tökjó lenne, mert kiderülne, hogy a metódus lefutott-e vagy sem. De nem. van egy bFinal nevű flag-je ami azt mondja meg, hogy ez a visszatérő érték ez most tényleg a végleges értéket tartalmazza-e vagy nem. Ha nem akkor úgynevezett ideiglenes-hiba ágba kerültünk. Ha ideiglenes-hiba ágban vagyunk akkor van egy metódus amit meg kellene hivogatni. Az a metódus mondaná el, hogy akkor mi is volt a visszatérési érték. Nade ennek a metódusnak is van egy visszatérési értéke (ami egy boolean) és egy bFinal flag-je ami szintén arra szolgál, hogy megmondja, hogy az állapot-lekérdező függvényből visszajött állapot az tényleg az-e az állapot amit visszaadott-e vagy csak még mindíg ideiglenes-hiba állapot van-e.
Eddig borzalmas, de még csak most jön a csavar! ha bármelyik (az eredeti vagy akár az ideiglenes-hiba-utáni-állapot-lekérdező) kommunikációs hibát érzékel a kassza felé akkor nagyvonalúan azt mondja, hogy végleges hiba. Ami nem igaz merthát az csak egy kommunikációs hiba (pl kihúztam a kasszát amit apek bácsi az engedélyezésnél meg is tesz próbából), ami akár még az adott "session"-on belül meggygógyulhat.

Röviden: egy hívás eredményeképp visszakapom, hogy igen vagy nem, meg egy igen-t vagy egy nemet arra, hogy ez tényleges igen vagy nem vagyis ha ez az nem akkor az igen/nem az csak talán, ekkor hívhatok egy másik metódust ami visszaadja, hogy az előző folyamat igen-el vagy nem-el zárult (vagy még mindíg talán) de ha azt mondja bármelyik, hogy biztos, hogy nem-el zárult az még nem jelenti azt hogy biztos, hogy nem, az lehet, hogy csak egy talán.

Érthetően nem írhatom le, hogy melyik cég produkálta ezt az interfészt :)

azt már csak csendben teszem hozzá, hogy van egy harmadig metódus is amit meg kellene hívnom pl a nyugta nyomtatás után ami visszaad egy állapotot a kasszáról, de ez se mindig igaz, hiszen itt is van bFinal flag :D

1 megjegyzés: