hétfő, november 02, 2009

Hévíz - Élmény csalódásokkal

Jó sűrüre sikeredett ez a hétvége is. Most voltunk 7 évesek, ennek megünneplésére eredetileg egy egész hétvégés hévizi kikapcsolódást terveztünk, de sajnos anyagi megfontolásokból most nem tehetjük meg, ezért csak egy napra mentünk le. Így 90e helyett "csak" 22-ből megúsztuk.

Péntek reggel összekészültünk, 10 fele elindultunk és kb délre ott is voltunk. Mivel a fő bejáratot (ha az az) épp felújítják és nincs egyértelműen kitáblázva a bejárat, ezért kicsit bojongtunk mire bejutottunk. Az információs pultnál jött az első érdekesség. Kérdeztük, hogy masszázs az hogy működik, mert 1-1 masszírt szeretnénk. Erre a nő (kedves és segítőkész volt) felhívta telefonon a masszőrt és odaadta nekünk a telefont, így a pulton keresztül kellett megbeszélni, hogy mikorra tudunk menni. Egyébként nem volt drága amit kinéztünk (4200 a 45 perces gyógynövénykrémes masszázs), úgyhogy foglaltunk rá időpontot. Mondta az információs nő, hogy a masszázs mellé jár két személyre +1 óra benntlét. (Ezt először furcsállottam, de megerősített a nő ebben, hogy ez így van. ez a nap végén lesz érdekes)

Megyünk a pénztárhoz, kértünk egy-egy 3 órás jegyet, hiszen úgy számoltunk, hogy 3+2*1 óra az 5 óra, vagyis az este fél hatig nyitva tartó komplexumot maximálisan ki tudjuk így használni. Kaptunk egy-egy karórát ami a csúcsmodern (rfid-s) beléptetetőrendszer része, egyedileg azonosít minket meg ezzel lehet a kabinokat nyitni. Vannak kihelyzett terminálok amiken le lehet olvasni, hogy még mennyi idő van. Remek, szeretjük az ilyen technikákat.
Jön a második meglepcsi: az úszógumit (merthamár hévíz akkor úszógumiban tespedés a meleg vizen a vizililiomok között) bérelni lehet (nincs benne az árban). Oké, sokan hoznak sajátot. Törölköző a következő, abból csak egy kis p*csányit lehet bérelni, a normál méretűt csak megvenni lehet. Gumi:900/kopf(!), Türi:500/kopf, plusz letét(!) 1000/darab, ÉS AZ EGÉSZET KÉSZPÉNZZEL KELL KIFIZETNI A TÓFÜRDŐ KELLŐS KÖZEPÉN. Tehát nem a kasszánál, nem az öltözőknél, nem az értékmegörzőnél (ami mindhárom a tő szélén, a bejáratnál van) hanem bennt a tó közepén, ráadásul készpénzzel, nehogymár az egyedileg azonosító óra (aminek hiánya esetén elvileg ki se lehet menni az épületből) alapján írják egy virtuális számlához ... merthogy virtuális számlád persze van, hiszen ha túlléped a megvásárolt időkeretet akkor a kijáratnál 10ft/perc alapon kell fizetni, addig nem engednek ki. A Masszázs, a büfé és minden így megy. Vigyél magaddal KP-t ... nevetséges. Ott a kiemelkedő technika és nincs kihasználva. Lehet, hogy most lett bevezetve az rfid, vagy nemtom, de ez így gáz.
A Masszázs fizetés is jópofa, mert ugye telefonon egyeztetünk, aztán massz előtt egy órával odamegyünk a kis kp-nkkel egy pénztárhoz (A TÓ KÖZEPÉN) ahol megkapjuk a pontos időpontot és a kabint ahol megmassznak, és egy papírfecnit amit majd a kijáratnál kell leadni, hogy a plusz egy órá(ka)t jóvá írják. Ezt is simán lehetne "érintse ide a karórát" és minden mehet tovább rendszerrel csinálni.
Bennt a kaja/pia baromi drága (0.5-ös üdítő 550, 0.5-ös ásványvíz 350), de mindegy. Ha szomjasak vagyunk akkor iszunk (ásványvizet). És ezt is lehetne úgy csinálni, hogy az automatánál is csak odatartom a karórát és már adja is a cuccost, meg a büfében is erre venni a kaját, de nem. Egyébként szerintem többen (és többet) költenének, ha így menne, mert csak odatartom az órát és megvan, aztán majd a kijáratnál fizetek egyben. A kihelyezett terminálokon meg úgyis ki van írva, hogy jelenleg mennyit kell fizetni, csak esetleg plusz egy-két sort felvenni, hogy "kaja ennyi, masszázs annyi".

A vízben elméletileg egyszerre 20 percet, és egy nap max 1.5 órát lehet(ne) maradni. Mi persze egyszer egy órát voltunk egyben aztán masszázs aztán még vagy másfél órát. Szegény Sigi feje kicsit megfájdult a végére, de úgy gondoltuk, hogy mivel egyszer vagyunk itt egy évben, ezért kicsit többet engedünk meg magunknak. A víz hőmérséklete meglepett, melegebbre számítottunk, de oké, ezt el kell fogadni. Kijáratnál (4 óra 3 percet voltunk benn) jött még egy meglepetés: Mikor odaadjuk a cetlit, hogy akkor volt a két masszázs és írják jóvá a plusz órákat, közli a muksó, hogy hát akkor a plusz egy órát hozzáírta és akkor még 3+3=6 perc az 60 forint. Már épp kezdtem felkapni a vizet, hogy na akkor menjünk már át az infóhoz és kérdezzük már meg ezt a két ember plusz egy óra dolgot, mert nekünk azt mondták, de végülis emberünk úgy döntött, hogy egy "szerviz kapun" kienged minket fizetés nélkül.
Summa summárum jól éreztük magunkat, de lehetne a komfort érzetet jelentősen fokozni komolyabb ráfordítás nélkül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése