hétfő, november 02, 2015

Ford Bluetooth Audio - BT Problémák

Megérkeztek a Bluetooth modulok, így el tudtam kezdeni kísérletezni vele.
Sajnos a "csak beteszem a helyére és működik" szintű előkészítés, bármennyire is alapos volt, azért vannak még problémák.

- Egyik probléma amivel szembesültem, hogy bár van egy hivatalos leírás arról, hogy milyen AT parancsokat kellene, hogy kezeljen a kis modul és azokra milyen válaszokat kellene, hogy adjon, nagyon hamar kiderült, hogy ez egy két helyen más.
Egyik ilyen szívfájdalmam, hogy az AT#MM parancs amivel az eszköz nevét lehetne lekérni és módosítani az "ERR2" választ ad ami (valószínűleg) azt jelenti, hogy letiltott funkció vagy hibás szintaxis (ha teljesen értelmetlen parancsot küldök be arra nincs semmilyen válasz).
Van a neten leírás, hogy a modulon lévő eprom-ot kiforrasztva, annak tartalmát letöltve/módosítva, hogy lehet ezt mégis megtenni (mert más is belefutott már ebbe), de attól hideglelésem van, úgyhogy legrosszabb esetben marad "POR 1007BT" a neve ... jájjderusnya.

- Kiderült, hogy (mint egy jó kis kompakt modul) ha nincs rákapcsolódva bt eszköz és/vagy az nem közvetíti a zenét akkor szépen a modul elmegy aludni. Ezzel nem is lenne probléma, ha már az elejétől meglett volna, hogy melyik lábbal lehet feléleszteni (mert csak AT parancsokkal nem lehet se felébreszteni sem ébren tartani). Megvan elvileg a megoldás, de még vár a tesztelésre.

- Zavaróbb probléma, hogy amikor leáll a zene akkor valamilyen magas frekvenciás zaj jelenik meg. Ennek a megoldására van pár leírás a neten, még kísérletezni kell.

- A mikrofont közvetlenül rákötöttem a modulra, de az semmilyen hangot nem továbbított. Később megnéztem, hogy kell még némi ellenállás-kondenzátor és jó lesz. remélem.

- Na és a bluetooth modul hangjai. ugyanis ezt a modult arra tervezték, hogy az ember csak ráköt némi erősítőt egy kis hangszóróval, esetleg csak egy fejhallgatóba belevágja (a modul pl tartalmaz egy egycellás li-po akkumulátor töltőt, pont ezért), így bizonyos esetekben (bekapcsolás, kikapcsolás, eszköz párosodik, lebont, stb,) vannak hangok amiket bejátszik. Még nem tudom eldönteni, hogy ez inkább zavaró lesz-e vagy vicces. Volt aki már panaszkodott rá.

- A legkomolyabb probléma most az, hogy a párhuzamosan futó 3 soros kommunikáció mégsem lesz annyira egyszerű (pontosabban ahogy megoldottam a "debug" kimenetet):
Ugyanis amíg az egyik csatorna (ACP, BT, Debug) kommunikál addig semmi más nem dumálhat, és mivel nem "irányított" az ACP és a BT kommunikációja (itt akkor is jöhet adat ha én nem számítok rá) ezért nehéz priorizálni, időzíteni. Nem tűnik teljesen elveszettnek a dolog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése