szombat, március 28, 2009

Egy óra gyertya

Mi is résztvettünk a föld órája akcióban, és egy órán keresztül kikapcsoltunk minden nélkülözhető fogyasztót, csak a hűtő maradt bekapcsolva, bár azt is lehetett volna kiiktatni, de már ezis egy lépés volt. Körülnézve a telepen voltak páran akik hasonlóan gondolkodtak. Sikerült innen lefilmezni ahogy a Szabadság szobor és környéke sötétségbe borul. Mondjuk egy fél pillanatig az is beugrott, hogy mekkora terhelés lökéshullámot jelent az elektromos hálózat felé amikor visszakapcsolja mindenki a villanyt és a többi eszközt.
Mint a hoaxkábelen olvasható: semmi gáz nincs. Bár ha egy egész ország időzítené egy másodpercre az összesffogyasztójának felkapcsolását, izgalamas helyzet lenne :D

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok nektek! :) Én is részt akartam venni ebben a buliban, de a világbajnoki selejtező miatt a tv maradt. :))

    VálaszTörlés
  2. Mi azon izgultunk hogy a reptéren ne csatlakozzanak az akcióhoz, különben elég vicces lett volna a leszállás :D

    A kezdeményezés jó, bár az elektromos hálózat-os dolog nekem is szöget ütött a fejembe.. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem a visszakapcsolás a gáz hülye gyerek:)
    Adott árammenyiséget termelnek. Ha egy fél fal lekapcsolja, át kell irányítani máshova. Oszt, ha ott széjjel tesz mindent, vissza se lehet kapcsolni majd, mert akkor meg ott lesz minden elszaródva.
    Na.
    Katyu

    VálaszTörlés
  4. Örülök és egyben üdvözlöm is egyetemes, mind elektrotechnikailag mind szabályzásügyileg megfelelően alátámasztott, pro és kontra indokolt hozzászólását kedves mester. :)

    VálaszTörlés