csütörtök, március 06, 2008

Okos megoldások - 21. század

Voltam ma a pech-nél. Történt ugyanis, hogy mivel iszonyatosan felvetett minket a pénz ezért ugye unalmunkban vettünk egy lakást. Aztán jött rá az illeték amivel nem számoltunk, éshát elég sok lett, hiszen első lakás, meg támogassuk a fészekalapítókat és különbenis az adózott pénzből csípjünk még. Namindegy. Szóval megigényeltük külön külön (merthogy külön-külön kaptunk illeték okosságot) azt, hogy egy éves részletben fizethessük meg. Négy hónapig nem történt semmi. Aztán most Sigi megkapta, hogy "mivelhogy nem lehet a fizetéseket további részletekkel megterhelni EZÉRT FIZESSED BE EGYBEN B*ZDMEG!" ... csak kicsit másképp fogalmazva ... Okóóós.
Szóval felhívta Sigi őket, hogy jó, és a másikkal mivan. "Azt kétszer kiküldtük és kétszer visszament, hogy nem vették át, így jogerőre emelkedett, újra nem küldik ki, másolatot lehet kérni LAPONKÉNT 100 jómagyar forintért, és el kell érte menni személyesen a halálhátamögé (Gvadányi 69)".
Jó, felhívom az ügyintézőt akihez tartozok vagymi, mondjuk úgy hívják, hogy Barnás Ezóta.
Ezótával lebeszélem, hogy oké, akkor ma reggelre megyek és akkor vigyek illetékbélyeget, és akkor megcsinálja nekem a másolat. Jó, ma reggel korán keltem (hol az arany?) aztán át az egész reggeli forgalommal teleba...rikádozott városon, el egészen a magasztos droidtemplomig ami mindenhol ugyanúgy néz ki és engem mindíg borg hajóra emlékeztet (kivéve persze hatékonyság. Resistance is futile).
Odaérek 7:55-re, gondoltam (ó én balga) akkor ülök még a kocsiban, mert Ezóta úgyis aszonta, hogy valszeg, csak 8:15-től engednek be. 8-kor úgy döntöttem, hogy hát csak benézek én oda a kerítésen belülre. Jól tettem, akkor már egy üszkve 20-30 emberből álló sor volt. A végére ugrottam. 8:15-ig kinnt álltunk a k.hidegben. Főleg a kisgyerekes anyukát sajnátam néhány méterrel előttem, akinek a gyerekén látszott, hogy fázik, és amúgy is menne már.
Van egy hangulata annak ahogy a bennti dolgozók a sor mellett lévő "kijelölt dohányzó" helyen diszkréten kávéznak és dohányoznak. Nekik is kellemetlen, mi is utáljuk ezért őket. Eljő hát az mennyei kapuk nyitásának ideje, és az idő az nyolc óra tizenöt perc és nem előbb, nyíílik hát a kapu, és betódulunk rajta, szépen nyugodtan. Már majdnem bejutok a szobahőmérsékletre, de 1m-re az ajtótól megtorpan a sor. Nembaj. Pár perc alatt bejutottam egy iratosztogató szekuritishez, és nekiszegeztem, hogy "Barnás Ezótához jöttem, időpontomvan. Mit tegyek én?" Mire ő közölte, hogy "menyjek oda a másik biztonságiőrhölgyhöz aki a kompjúter mögött van és ő megmondja a további teendőket." (tisztára mint egy multiláda (multi cache))
Odamegyek, előttem ott van a didergőgyerekes anyuka, elirányítják, majd jövök én. Leadom a jelszót ott is Barnás Ezóta, nyolcóra, komolyanmondom, és ő gépel és közli, hogy "Nem is kellett volna bejönni(!), hanem a bejáratnál van egy másik zsiliprendszer, és ott menyjek be és ott megadják a továbbiakat".
Átmentem, bementem, átzsilipeltek mindenféle kérdések után, aztán Ezóta már várt a D épület portáján, felmentünk, megjegyeztem, hogy nem tudtam, hogy nem kell sorba állni, mire visszakérdezett, hogy mikor jött? mondom nyolc előtt kicsivel már itt voltam, ő ránézett az órájára majd legyintett egyet, hiszen az a fél óra az semmiség PEKKES körökben. Aztán be az irodájába, ő ragasztott bélyeget, csinált másolatot, nekem le kellett írni, hogy igen én átvettem én, aztán MEGMUTATTA A LEVELET AMIT VISSZAKÜLDÖTT A POSTA (ott fizikailag a kezében ott), és persze nem nyithatja ki, és nem veheti ki belőle a csekkeket amin be kéne fizetnem, de kérhetek olyat az előző sorállós épületben ... hát VÁZZEEEE ... Ott van a kezedben, milyen elborult bürokratikus utasítás az, hogy nem adhatod oda azt ami nekem jött levél? ... Szedd le róla, hogy igen, nem vettem át kétszer (ami azért is érdekes, mert eddig minden sz@rt megkaptunk, és az értesítéseket is, és át is vettük mindet, elsőre, nemhogy "kétszer nem" ... ) és irassad alá velem, hogy igen, most átvettem.
Mondta mentőötletnek, hogy utalhatom is. Jó, az lesz. A t*köm áll ott majd megint sorba.
Lényeg a lényeg "viszonylag gyorsan" végeztem, kevés zaklatással, kedves ügyintézővel aki igazán segíthette volna a folyamatot azzal, hogy elmondja, hogy ne álljak sorba hanem menyjek be egyből. Elég ennyi a puffogásból.

2 megjegyzés:

  1. Semmi összefüggés nincs, nem is értem, miért írom ide:

    "Közben a fővárosban is az értesítőkkel akadtak gondok. – Kétezer népszavazási értesítőt nem vett át a gazdája Budapesten, a XI. kerületben – ezt közölte a helyi választási iroda egyik munkatársa a városrészben lakó Fürjes Dórával, aki a saját és férje dokumentuma után érdeklődött."

    VálaszTörlés
  2. Nagy rózsaszín maxiköszcsi partner :)

    Belinkelem a forrást: http://www.mno.hu/portal/546567

    VálaszTörlés