hétfő, június 28, 2010

Kisműhely project

Nos. Úgy alakult, hogy Apu régi lakásából kipakoljuk a cuccokat, ehhez kellett helyet biztosítani. Eddig Visio-ban tervezgettem ilyesmit (esetleg ArchiCad-ban), de mindkettő nehézkesen, nyögvenyelősen ment. Visio-ban  pl olyan alaprajzot kialakítani ahol (régi ház lévén) mind a négy fal különböző méretű, szinte lehetetlen.
Aztán kipróbáltam a Google Sketchup-ot és pár nap alatt összerittyentettem a műhelyem 3D-s vázlatát ferde tetővel, mindenféle pilonnal és nem mozdítható tárgyakkal, régi berendezésekkel és így szinte milliméterre meg tudtam tervezni az új polcrendszert. (és csak azért nem milliméterre, mert nem tudtuk ennyire precízen lemérni  a helységet) Bár magamtól nem jöttem rá az elején, hogy mi hogyan működik, hiszen nagyjából 4 eszközt kell használni, de kb egy óra tutorial videó nézegetés után minden helyrerázódott. 
Eszméletlen jó kis program ez és mindenkinek ajánlom aki ilyesféle tervezésbe kezd.


Ja, és a szoftveren kívül mindenkinek aki műhely-polcozásra adná a fejét nyugodt szívvel ajánlom a Dexion HI280-as rendszert. Sokfelé kapható, én a Dexion Kft-nél vettem akiknek a segítségét utólag is köszönöm. Könnyen összerakható (ellentétben a "csavaros" Dexion-salgo rendszerrel ahol egy ekkora rendszerbe közel 1200 csavart kellett volna betekerni!) és olcsó. A képen látható hátsó, közel 5m széles, 60 centi mély 10 lábon nyugvó, 18 polcos, polconként 120 kilót elbíró polcrendszert 80e forint körül sikerült kihozni. Ennél olcsóbban ilyet lehetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése